Project Wateroverlast Breedeweg

BREEDEWEG – De gemeente Berg en Dal gaat in verband met het Project Wateroverlast Breedeweg aan De Bastei de opdracht Steenbreek gegeven.


Het project Wateroverlast Breedeweg kent ruim veertig maatregelen om de wateroverlast in Breedeweg tegen te gaan. Een van die maatregelen is de operatie Steenbreek. Dit is een bewustwordingscampagne, waarbij de inwoners van het kerkdorp Breedeweg gestimuleerd worden om zelf ook een steentje bij te dragen aan het verminderen van de wateroverlast. Dit kan bijvoorbeeld door het verminderen van verhard oppervlak van tuinen en het afkoppelen van regenpijpen.


Ook basisschool Breedeweg zal worden betrokken bij deze campagne, die overigens drie jaar in beslag zal nemen. De gemeente wijkt hiermee af van het inkoopbeleid. Het inkoopbeleid schrijft voor dat vanaf 50.000 euro er aan minimaal twee partijen een offerte moet worden gevraagd, wat nu niet het geval is. Het gemeentebestuur laat weten goede redenen te hebben waarom er is afgeweken van het inkoopbeleid. De totale kosten voor de drie jaar bedragen 61.010 euro dat binnen het budget valt. Mogelijke bijkomende kosten voor onder andere onderwijsprogramma en specifieke acties zoals het ophalen van stenen bedraagt 200.000 euro waarvoor eveneens een budget is.