(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Gemeente akkoord met

nieuwe burgerwoning in Leuth

BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal is in principe akkoord met het verzoek van de initiatiefnemer van het pand Botsestraat 7 in Leuth met de bouw van een nieuwe burgerwoning, mits de voormalige bedrijfsbebouwing wordt gesloopt.


De initiatiefnemer kan het plan stedenbouwkundig en landschappelijk verder laten uitwerken. De initiatiefnemer heeft onder voorbehoud gekocht en wil deze locatie omzetten naar een woonbestemming om zo de bestaande bedrijfswoning te gebruiken voor wonen. Na de sloop van de overtollige bedrijfsgebouwen zal een extra woning op het perceel worden toegevoegd. Volgens het gemeentebestuur past de bouw van een nieuwe woning binnen de uitgangspunten voor functieverandering in de notitie functieverandering Buitengebied.

De initiatiefnemer gaat in totaal 1.169 m2 aan bebouwing slopen. Daarmee voldoet hij aan de voorwaarde dat minstens 750 m2 aan bebouwing dient te worden gesloopt om één nieuwe woning te mogen toevoegen. In de ruimtelijke procedure te worden aangetoond dat de functieverandering niet tot extra belemmeringen leidt voor de omliggende agrarische bedrijven, aldus het college aan de initiatiefnemer .