(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

School geteisterd door vandalen

GROESBEEK – Basisschool ’t Vossenhol aan de van Ruysdaelweg in Groesbeek wordt de laatste weken geteisterd door een groep vandalen. Inmiddels hebben de vandalen al voor duizenden euro’s schade aangericht.


De politie is ook op de hoogte van het vandalisme rondom de basisschool en voert extra surveillance uit, echter het lijkt erop dat het een kat en muis spel tussen politie en vandalen is. De afgelopen weken waren er vernielingen rondom de pas gerenoveerde sporthal, bij het kleuterplein en rondom de school zelf. Afgelopen week werd er opnieuw voor duizenden euro’s schade aangericht. Zo werden er diverse ruiten van de gymzaal vernield, het deurrooster vernield (en is daarna verdwenen), bestrating uit de grond getrokken en vervolgens kapot gegooid.

Ook in het park hebben de vandalen een jonge boom omgeknakt. Bij de ingang van de school is de regenpijp flink vernield. Zowel de basisschool als de politie hopen dat omwonenden een oogje in het zeil gaan houden en bij het zien de politie waarschuwen (0900 8844) in de hoop dat er snel een einde zal komen aan deze ergerlijke vernielingen die handen vol geld kosten.