Afbeelding
Foto:

Poëziewedstrijd

BERG EEN DAL - De afgelopen tijd zijn er zestien bankjes geplaatst in het dorp Berg en Dal. Samen vormen ze de bankjesroute. Werkgroep Poëziepad Berg en Dal wil bij negen bankjes poëzieborden plaatsen. Het verbinden van alle bankjes met poëzie zorgt voor een creatieve en plezierige ontmoeting tussen dorpsbewoners. Maar hopelijk is de poëziewedstrijd ook een mooie uitdaging in deze coronatijd.


De werkgroep roept op om mee te doen met de poëziewedstrijd. Meer informatie op www.bergendal.nl/poeziepad. Hoe doen inwoners mee? Inwoners schrijven een gedicht in het Nederlands geïnspireerd op het thema: ‘gezien vanaf de bank’. Het gedicht mag maximaal 25 regels bevatten. Het gedicht kunnen zij uiterlijk 8 maart mailen naar poeziepad@gmail.com. Het is belangrijk dat inwoners in de mail duidelijk aangeven bij welk bankje het gedicht hoort en wat hun naam en woonplaats is.

Om welke bankjes gaat het?

Bank 1: Aan het eind van het Klappeijenpad tegenover de ingang Waldboeren

Bank 2: Bovenaan de Holleweg bij uitzicht Persingen

Bank 3: Prins Bernardlaan bij speeltuintje

Bank 4: Bij de eerste flat op de Vijverhof bij de Kwakkenberglaan

Bank 5: Oranjelaan hoek Julianalaan

Bank 6: Heilig Hartkerk bij het H.H. beeld

Bank 7: Kerstendal bij de jeu-de-boulesbaan

Bank 8: Watertorenweg bij het plantsoen

Bank 9: Clarenbeekseweg bij oorlogsmonument


Initiatiefnemer Dick van den Heuvel: “Hoe leuk zou het zijn om op een bankje in de buurt te kunnen zitten, genietend van bloemen, vlinders en bijen die vredig rond zoemen en ondertussen een gedicht te kunnen lezen geschreven door een dorpsgenoot? En hoeveel mooier zou het zijn als je door middel van een korte wandeling door het dorp op meerdere plekken zo kunt genieten? Ons leek het geweldig! Vandaar het plan voor het Poëziepad Berg en Dal.”

Wethouder Annelies Visser ondersteunt dit mooie initiatief: “Wat een mooi en creatief initiatief. Vooral in deze tijd dat we door Corona meer aan huis gebonden zijn en ons meer in de eigen bubbel terug trekken is dit juist een sociaal initiatief, waarbij ontmoeten en bewegen centraal staat. En dat in combinatie met de schoonheid van poëzie, die de lezer zittend op een bankje in de natuur in alle rust op zich in kan laten werken. Ik vind het leuk dat ook de leerlingen van de Titus Brandsma basisschool uitgedaagd worden om mee te doen. Hier komen veel dingen samen waar ik vanuit mijn portefeuille voor sta: inwonersparticipatie, cultuur, natuur, onderwijs, beweegactiviteiten, dorpsommetjes.”