Regio houdt zich aan avondklok

REGIO – De bevolking in de regio heeft zich tot nu toe goed aan de avondklokregeling gehouden. Zaterdagavond om 21.00 uur ging de eerste avond van de avondklok van start. Vanaf 21.00 uur werd er overal in de regio gecontroleerd.


De mensen die zich op straat begaven hadden, daar een goede reden voor en hadden op een enkeling na een eigen verklaring en een verklaring van de werkgever bij zich. Zo ook in het centrum van Groesbeek, waar je een kanon kon afschieten. Lieden die het toch waagden zich op straat te begeven, riskeerden een bon van 95 euro. In de gemeente Berg en Dal betrof dat twee bekeuringen.

Burgemeester Slinkman liet weten tevreden te zijn. Wij hadden voldoende handhavingscapaciteit maar ingrijpen was gelukkig niet nodig, aldus Slinkman. ‘ Slinkman prijst zijn inwoners omdat zij samen de schouders eronder te zetten om zo gauw mogelijk van het corona virus af te zijn. In Heumen werden ook diverse automobilisten staande gehouden; niemand kreeg een bekeuring. Ook in Mook werd er gecontroleerd. Het is niet bekend of er bekeuringen zijn uitgedeeld.