Berg en Dal gaat met vier ingenieursbureaus in zee

Berg en Dal gaat met vier ingenieursbureaus in zee


BERG EN DAL - Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal heeft een Europese aanbesteding gehouden van ingenieursdiensten voor de afdeling Openbare Ruimte en hebben een overeenkomst gesloten met vier bureaus.


De geselecteerde bureaus op basis van de aanbesteding zijn: Aveco de Bondt uit Holten, Proviel BV uit Hengelo (Overijssel), Boot Organiserend Ingenieursburo B.V. uit Veenendaal en Antea Nederland B.V. uit Heerenveen. De gemeente Berg en Dal besteedt ieder jaar ongeveer 400.000 euro uit aan voorbereiding van projecten aan ingenieursbureaus. Dit ligt boven de Europese aanbestedingsgrens voor diensten, vandaar dat er gekozen is voor een Europese aanbesteding. De looptijd van het contract is twee jaar (met eventuele verlenging van nog eens twee jaar).

Door de opdrachten vanuit het Meerjarig Investeringsplan ongeveer geleidelijk over deze vier bureaus te verdelen kan volgens het college ook de kwaliteit van de geleverde diensten goed worden bewaakt. In totaal hadden 21 bureaus ingeschreven. Door echter te kiezen voor aanbesteding op basis van vier aspecten: prijs, kwaliteit, samenwerking en duurzaamheid. Volgens het college is een goede afweging gemaakt tussen de ingenieursbureaus.