Een destijds automobiel zie we afgebeeld op deze foto. Gemaakt boven aan de Molenweg, met op de achtergrond de onderbouw van de Noordermolen. (foto: Archief Gerrie Driessen)
Een destijds automobiel zie we afgebeeld op deze foto. Gemaakt boven aan de Molenweg, met op de achtergrond de onderbouw van de Noordermolen. (foto: Archief Gerrie Driessen) Foto: Archief Gerrie Driessen

Motorrijtuigen en rijwielen verboden sneller te rijden dan 15 km per uur

Op 18 april 1914 bericht De Gelderlander dat binnen de bebouwde kom van Groesbeek en Berg en Dal niet sneller dan 15 km per uur gereden mag worden. In die tijd was Berg en Dal een toeristische trekpleister en in de zomermaanden vanuit Nijmegen een drukbezocht oord. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op 12 augustus wordt bericht dat daar in enkele dagen al 20 ‘snelheidsduivels’ op de bon zijn geslingerd.


Door Gerrie Driessen,

Heemkundekring Groesbeek


Om de verordening niet al te belachelijk te doen voorkomen zij opgemerkt dat de Oude Kleefsebaan en de Dorpsstraat onverhard waren, niet zo breed en omzoomd met bomen. Begaan door ‘voetvolk’ (al dan niet met een kruiwagen) en door met paarden voortgetrokken voertuigen (karren en rijtuigen). Stoepen (trottoirs) waren nog een onbekend begrip. De Dorpsstraat te Groesbeek werd pas in 1955 als eerste van een trottoir voorzien, het duurde echter nog jaren voordat de inwoners daarop ging lopen. Want: ‘de weg is van ons’.

Afbeelding
(foto: Archief Gerrie Driessen)