(foto: Harm van den Brink)
(foto: Harm van den Brink) Foto: Harm van den Brink

Bewoner Zorgcentrum overleden aan gevolgen van brandwonden

GROESBEEK – Hulpinstanties zijn donderdagavond massaal uitgerukt voor een brand in een kamer van een bewoner van de ZZG-groep aan de Stationsweg in Groesbeek.


Zowel politie, ambulance, brandweer en zelfs een trauma-helikopter rukten snel uit. Ter plaatse bleek dat een bewoner vermoedelijk bij het roken van een sigaartje uit zijn handen is gevallen, waardoor zijn synthetische kleding vlam vatte. Toen het brandalarm afging, troffen de medewerksters de man brandend in zijn stoel aan. Direct werd het slachtoffer met stoel en al onder de douche gezet in afwachting van hulpverlenende instanties. De brandweerlieden hebben het ambulancepersoneel geassisteerd om het slachtoffer in de ambulance te krijgen, waarna hij met spoed is overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Daar is hij in de nacht van donderdag op vrijdag overleden.

De materiële schade is beperkt gebleven bij wat rookschade op de kamer van het slachtoffer. De brandweer heeft de afdeling geventileerd, waarna alle appartementen weer bewoonbaar waren.