Cor Peters manager Jan Linders onthult samen met voorzitter Repair Café Piet Visser de stand van het goede doel 2020.
Cor Peters manager Jan Linders onthult samen met voorzitter Repair Café Piet Visser de stand van het goede doel 2020. Foto: hoeft niet vermeld te worden

Jan Linders Fonds kiest Repair Café én Inloop op de Paap als goede doel

GROESBEEK - Het Jan Linders Fonds kiest ieder jaar een lokaal goed doel. Voor 2020 hebben medewerkers van deze supermarkt in Groesbeek gekozen voor het Repair Café en Inloop op de Paap. De vrijwilligers mogen het hele jaar activiteiten organiseren. De opbrengst van iedere activiteit wordt door het Jan Linders Fonds verdubbeld!


De Inloop Op de Paap is een laagdrempelige ontmoetingsplek gericht op kwetsbare mensen. Met activiteiten als het tweewekelijkse buurtsoepje, biljarten, dagelijkse maaltijden, allerlei workshops en het maandelijkse Repair Café.


In het Repair Café repareren vrijwilligers defecte spullen zoals huishoudelijke apparatuur, computers, telefoons, fietsen en kleding. Doel is de afvalberg te verminderen en (buurt)contacten te leggen. De slogan is: Weggooien? Mooi niet!

Op 6 en 7 maart 2020 startten we bij Jan Linders met een planten- en zadenverkoop. Het begin van een mooi jaarprogramma. In de winkel is een vaste informatiehoek ingericht die laat zien wat het Repair Café en de Inloop zoal doen. Vrijwilligers vertelden het winkelend publiek over hun werk en de hele dag werden er heerlijke wafels gebakken.

Wie had gedacht dat ons programma daar zou blijven steken? Corona gooide roet in het eten. Toch hebben we een mooi resultaat bereikt. Met de aardbeiengebak actie van Jan Linders en onze eigen actie hebben we 723 euro bij elkaar gesprokkeld. Met dank aan het Jan Linders Fonds.

"Èn ons Jan Lindersjaar wordt verlengd in 2021. We gaan er weer voor!"