Een bankje met tekstplaatje...

REGIO - In de natuur staan af en toe bankjes om op te genieten van het uitzicht, het zonnetje of gewoon om tot rust te komen.


Op sommige van deze bankjes zit op de rugleuning een tekstplaatje, dan gaat het vaak om een herdenkingsbankje. De korte tekst op het plaatje is bedacht door mensen ter nagedachtenis aan hun geliefden. Het bankje is geplaatst op een voor de nabestaanden geliefde plek waar ze anderen ook van willen laten genieten. Er is tussen hen en Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten een formele sponsorovereenkomst afgesloten. De nabestaanden hebben het bankje betaald en geschonken aan de natuurorganisatie, zodat het bankje voor eenieder beschikbaar is.

Jammer genoeg zijn er mensen in onze regio die het nodig vinden om de herdenkingsplaatjes van de bankjes te halen. Een van die bankjes is door mij geplaatst, een reden waarom de plaatjes eraf gehaald worden kan ik niet bedenken. Het plaatje heeft voor hun geen enkele waarde maar de nabestaanden worden op een pijnlijke en wrede manier getroffen. Het voelt als grafschennis.

Het bankje is geplaatst om een ieder ervan te laten genieten en niet om diegenen die het bankje hebben aangeboden verdriet aan te doen.

Mijn verzoek aan u, mocht u een idee hebben wie dit doet of mocht u iemand zien die de plaatjes eraf haalt, zou u diegene hierop aan willen spreken. Of wanneer u degene bent die het plaatje heeft meegenomen, zou u dit (anoniem) willen opsturen naar de werkschuur van Staatsbosbeheer in Overasselt?

Mijn dank is groot.

Een nabestaande.