(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Dooi maakt abrupt einde aan sneeuwpret in Berg en Dal

BERG EN DAL - Zowel zaterdag 13 en zondag 14 februari hebben jong en oud in de hele gemeente Berg en Dal kunnen genieten van de ijspret die de afgelopen jaren slechts enkel is voorgekomen.


De schaatsen werden uit de kast gehaald en eventueel nog geslepen, voordat men het ijs op ging en werden de sleeën ontdaan van de stof en misschien hier en daar wel een enkele muizenkeutel. Ook de snowboots kwamen weer voor de dag om heelhuids bij de ijs- en glijbanen te komen. Bij het Wylerbergmeer was het een drukte van jewelste. Daar werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de corona-anderhalve-meterafstand; soms lukte dat niet. In Leuth werd er ook volop genoten op het natuurijs nabij de Duffeltdijk.

Bij hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek werd de afgelopen winterse dagen de langste sleebaan van Groesbeek aangelegd met hulp van een lokale steigerbouwer en een hoeveniersbedrijf. De afdaling werd met behulp van een lage steigerconstructie net even spectaculairder gemaakt voor een extra zetje. De sleehelling telde bijna 200 meter en liep van het terras van het hotel-restaurant tot aan de weilanden aan het Binnenveld. Het initiatief zorgde voor veel enthousiaste reacties van kinderen en hun ouders. Terwijl de kinderen van de heuvel roetsjten en weer onvermoeibaar opklommen, genoten de ouders van de warme dranken op het terras. Het leverde een prachtig winters tafereel op met het unieke uitzicht over Groesbeek.

(foto: Bert Roodbeen)
(foto: De Wolfsberg)