Vijftien gezinnen uit Berg en Dal

de dupe van toeslagenaffaire

BERG EN DAL - Liefst vijftien gezinnen uit de gemeente Berg en Dal zijn in de toeslagenaffaire de dupe geworden. De gemeente Berg en Dal heeft bij de beladstingdienst de contactgegevens van de betrokken gezinnen opgevraagd om zo nodig de helpende hand te kunnen bieden, aldus wethouder Irma van de Scheur.


"We gaan geval voor geval bekijken of we voor die gezinnen maatwerk kunnen leveren", aldus Van de Scheur. De gezinnen worden door de Belastingdienst financieel gecompenseerd maar dat is niet altijd voldoende volgens Van de Scheur. Zo kunnen er problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychische schade, inkomen en niet te vergeten zorg en opvoeding van de kinderen.

Inmiddels heeft één gezin zich bij de gemeente gemeld. De gemeente kan de andere veertien pas ondersteunen, zodra hun gegevens bekend zijn. Overigens het staat betrokkenen vrij om van de geboden hulp gebruik te maken. Gemeente Berg en Dal heeft van de overheid al een voorschot van bijna 10.000 euro gekregen om ambtelijke ondersteuning aan de vijftien gezinnen te kunnen bieden .