(foto: Roland Gesthuizen)
(foto: Roland Gesthuizen) Foto:

Tienjarig jubileum op Millings ooievaarsnest

MILLINGEN - Elk jaar als de lente in de lucht komt maken we een gokje hoelang het nog duurt voor ze terugkomen. Want terugkomen doen ze, daar zijn we inmiddels van overtuigd. En ja, Hannelore en Hendrik zijn weer op het Millingse ooievaarsnest. Ooievaars zijn trouw aan hun nest en echt niet aan hun partner.


Mannetjes zijn aanzienlijk groter en kunnen daardoor sneller vliegen en komen meestal eerder terug dan de vrouwtjes. Als een vrouwtje niet terugkomt, is er wel een ander die op het geklepper afkomt. Hendrik heeft niet-geringde Hannelore ingeruild voor 2E832. Ze was net geland en hatseflats Hendrik ging direct aan het werk. De tijd is best kort om aan het nageslacht te werken.

Een paar mooie feiten van de afgelopen tien jaar: 25 jongen zijn geboren waarvan er tien gezond zijn uitgevlogen; acht jongen zijn geringd; Hendrik heeft twee keer overwinterd op zijn eigen nest; duizenden foto’s zijn gemaakt; is het originele hand gevlochten nest al twee keer vervangen en sinds 2016 is er een eigen Facebookpagina 'Millingse ooievaars'.

(foto: Roland Gesthuizen)