Afbeelding
Foto:

In herinnering: Pieter van Eck,

complexbeheerder bij ZZG zorggroep

GROESBEEK - Pieter van Eck was naast kunstenaar werkzaam als technisch medewerker bij het complexbeheer van ZZG, voornamelijk bij locatie De Meent, een woonlocatie voor mensen met dementie. Hij is overleden op 18 februari na een periode van ziek zijn.


Pieter had een bijzondere band met de bewoners van De Meent. Als bewoners en medewerkers tussen de middag samen aten, schepten ze ook voor Pieter. Hij noemde het zelf 'therapeutisch' mee-eten met de bewoners. Ook hielp hij dan vaak de verzorging een handje mee. Dat deed hij overigens wel vaker en zei dan: “Wij zorgen samen dat de mensen het goed hebben.” Zijn baan was enerzijds technisch medewerker en anderzijds sociaal medewerker.

Pieter werd verrast door de manier waarop de verzorgenden in contact staan met de bewoners. Het heeft een wereld voor hem geopend. Het maakte dat hij grote waardering en respect voor hen kreeg en het heeft hem een ander mens gemaakt. Hij ervaarde dat de verbinding met de bewoners hem het gevoel gaf dat hij ertoe deed. Zijn toegevoegde waarde in contact met de ander maakte hem een rijk mens. Hij was bescheiden, open en maakte graag contact.

Trots op zijn werk op De Meent, op zijn werk als kunstenaar en op zijn gezin. Zo heeft hij deze drie belangrijke aspecten van zijn leven met elkaar kunnen verbinden.

Niemand kan overnemen wat Pieter voor de bewoners en collega’s van ZZG zorggroep heeft betekend. We missen hem.