Hond aangereden door automobilist

MOLENHOEK - Op zondag 28 februari vanuit de richting Molenhoek willen twee dames met hun aangelijnde hond, het bruggetje over het spoor richting natuurbegraafplaats lopen. Ze hebben voorgang, want aan hun kan is de pijl wit, tegenliggers behoren te wachten. Ze hebben al heel wat auto's laten passeren als het bruggetje vrij is.


Amper halverwege rijdt een tegenligger met zijn auto veel te snel het bruggetje op en geeft de twee dames en hun hond geen gelegenheid aan de kant te gaan. De hond wordt aangereden en er ontstaat paniek, maar de automobilist rijdt door. Erg geschrokken en bezorgd over het welzijn van de hond, die mank loopt, bereikt het drietal de overkant.

Verzoek aan alle weggebruikers: Beschaving en fatsoen kosten amper tijd. Verzoek aan de automobilisten die van deze weg met zijn smalle bruggetje gebruik maken: Laat iedere automobilist zich alstublieft realiseren dat de auto waarin hij of zij rijdt kundig bestuurd moet worden. Onkundigheid kan anderen verwonden of zelfs doden. En de weg is niet alleen van de automobilist in zijn blikken doosje op wielen, al lijkt er bijna wel een recht van de snelste te zijn vanuit automobilisten perspectief.