(foto: Joop  Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Kater Max weer veilig thuis

GROESBEEK – De zesjarige kater Max die dinsdag 16 februari voor de nodige commotie heeft gezorgd bij de ingang van dierenkliniek De Aam aan de Breedeweg is na tien dagen weer terug bij zijn bazin Sita Wijers in Groesbeek.


Sita ging op dinsdag 16 februari met kater Max naar de dierenkliniek De Aam aan de Breedeweg voor een infuus omdat Max slechte nieren had. Toen Sita de deur van de kliniek wilde openen rook Max onraad en wist zich van Sita te ontfutselen. Ook haar vriend Rico lukte het niet Max te pakken, hij liep wel twee gekrabde handen op.

Max zocht een veilige plek op boven in een grote dennenboom. Daar was hij niet uit te krijgen. De brandweer kwam met een hoogwerker maar moest na een half uur de reddingsactie staken door de drassige ondergrond. Omstanders hebben daarna nog getracht Max uit de boom te krijgen maar zonder resultaat. Max kwam eigenhandig naar onderen en verdween, dit tot grote teleurstelling van Sita. Direct werden in de omgeving vangkooien met voer daarin gezet, echter zonder resultaat.

Vrijdagmiddag 26 februari kreeg Sita het verlossende telefoontje van de buren van de dierenkliniek dat ze Max tussen de coniferen gezien hadden. Sita is plotsklaps naar de Breedeweg gegaan en heeft op de plaats waar Max gezien was met roepen en rammelen met brokjes Max weer kunnen zien tussen de coniferen. Uiteindelijk kwam Max weer dichterbij waardoor hij Max kon aaien en zijn vertrouwen wist te winnen. "Hierdoor kon ik hem oppakken en gelukkig weer in mijn armen sluiten", aldus een blijde Sita, die een slechte week achter de rug heeft gehad. Max is erg moe en slaapt veel na zijn hachelijk avontuur. Daarnaast is Max ook vermagerd. "Nu weer lekker verwennen en knuffelen en weer zorgen dat Max weer op zijn gewicht komt." Sita bedankt iedereen die ervoor gezorgd heeft dat Max weer terug is.