(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Mooksestraat na negen maanden overlast weer opgebroken

GROESBEEK – De bewoners van de Mooksestraat hebben 9 maanden in de rotzooi gezeten tijdens de reconstructie van hun straat. Er leek aan de werkzaamheden geen eind aan te komen. Eind november werd het werk opgeleverd en iedereen was tevreden over het eind resultaat.


De weg had een mooi straatwerk gekregen. Tot ieders verbazing werd een gedeelte van de Mooksestraat nabij de Mooksebaan weer open gemaakt met bestrating en al. Volgens enkele buurtbewoners lieten de werknemers weten dat er een elektrische kabel getrokken moet worden van de elektrische kast op de Mooksestraat naar een elektrische kaast onder aan de Herwendaalsehoek. Hierdoor moet de kabel onder de Mooksebaan doorgeschoten worden.

Volgens insiders zullen de werkzaamheden ruim een maand in beslag gaan nemen. De bewoners snappen er niets maar dan ook niets van, waarom dat niet tegelijk kon gebeuren. Een woordvoerder van de gemeente Berg en Dal laat weten, dat Liander aan het werk is aan de Mooksebaan. Waarom Liander deze werkzaamheden niet gedaan heeft toen de andere werkzaamheden bezig waren (daarvan was Liander op de hoogte) is aan Liander, aldus de woordvoerder van de gemeente.