Zeeverkenners Lotte en Quincy. (foto: Zeeverkenners Canisius)
Zeeverkenners Lotte en Quincy. (foto: Zeeverkenners Canisius) Foto: Zeeverkenners Canisius

Open Dag Zeeverkenners Canisius

MOOK - Op zaterdag 10 april houden de jongens en meisjes van zeeverkenners Canisius aan het Kromvenpad aan de Mookerplas open dag. Van 11.00 tot 16.00 uur verwelkomen de scouts iedereen vanaf acht jaar om kennis te maken met hun groep.


Je wordt ontvangen op de Wildevaer II, het drijvende clubhuis van de zeeverkenners. Daarna stap je aan boord van één van de zeilvletten voor een spel op het water. Uiteraard verloopt de hele dag coronaproof en draagt iedereen een zwemvest. Doel is om leden te werven voor de groep. Eén van de leden is Lotte die nu een jaar lid is.

Lotte (11) is door haar ouders op het idee gebracht lid te worden. “Ik vond het eerst spannend, maar nu vind ik het heel leuk om iedere week gezellige leuke dingen te doen samen met de andere kinderen. Toen ik begon kende ik helemaal niemand maar heb nu een paar goede vrienden bij de groep, mijn beste vriendin is Quincy. Dus als je naar de open dag komt mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen, maar je kunt maakt hier ook snel nieuwe vrienden. Ik ben nu de jongste van mijn boot: daarin zitten jongens en meisjes door elkaar, de jongste is 11, de oudste 17. We leren zeilen, roeien, knopen maken, maar ook koken en poetsen. Ik verheug me nu heel erg op het zomerkamp. Hopelijk gaan we dit jaar weer naar Friesland, vorig jaar kon dat niet vanwege Corona. We gaan dan twee weken zeilen in de buurt van Sneek en slapen in tenten."

Wil je ook aan dit avontuur beginnen? Kom dan op 10 april een kijkje nemen. Aanmelden via info@zvcanisius.nl.

Zomerkamp in Friesland. (foto: Zeeverkenners Canisius)