Formulieren Brigade

REGIO - De Regionale FormulierenBrigade gaat vier keer per maand een inloopspreekuur organiseren; twee keer in de gemeente Berg en Dal in de even weken, één keer in Heumen en één keer in Mook en Middelaar. Inwoners van alle drie de gemeenten kunnen bij alle drie de spreekuren terecht.


De hulp van de FormulierenBrigade is bedoeld voor inwoners die (financiële) vragen hebben of moeite hebben met het begrijpen en lezen van (online) formulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om formulieren voor sport- of lidmaatschap vergoedingen voor inwoners met een laag inkomen. Of om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

De hulp van de FormulierenBrigade is kortdurend. Dit betekent dat een vraag in principe opgelost moet kunnen worden met één afspraak. Als inwoners meer begeleiding nodig hebben, dan worden ze doorverwezen naar andere hulpverlening.

Inwoners die formulieren niet of niet goed invullen, lopen allerlei regelingen of geldbedragen mis. Er kunnen dan financiële problemen ontstaan. De FormulierenBrigade kan helpen om dit te voorkomen.

Voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39 Groesbeek: 18 maart, 1 / 15 / 29 april, 27 mei, 10 en 24 juni. Tijd 11.00 – 14.00 uur.

’t LOP (Lees-en ontmoetingspunt), Prinsenweg 3c Molenhoek: 11 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni. Tijd 17.00 – 19.00 uur.

MFC Maldensteijn, Kerkplein 8 Malden: 25 maart, 22 april, 20 mei, 17 juni. Tijd 11.00 uur – 14.00 uur.