Afbeelding
Foto:

Betsy’s Kip

GROESBEEK - "Naast onze wijngaard De Plack met een zestal verschillende wijnen en sinds kort ook heerlijk druivenbier heeft de familie Grutters die al sinds 1850 op De Horst in Groesbeek een boerderij hebben sinds enkele jaren nog een topproduct: 'Betsy’s' vleeskip.


Deze natuurlijk opgegroeide puur smakende vleeskip die doet denken aan vroegere tijden, is door de dierenbescherming gewaardeerd met een 'beter leven ster'. Doordat de kippen over veel ruimte beschikken met pakjes stro. En ook nog beschikking hebben over een overdekte buitentuin, kunnen ze lekker rustig en vooral ongedwongen rondscharrelen.

"Onze van origine 'Franse Hubbard'-kippen, die langzamer groeien en door een uitgebalanceerd voersamenstelling met granen en maïs, een zeer verfijnde smaakvolle smaak hebben." Volgens kenners heeft deze scharrelkip de geur en smaak uit Grootmoeders tijd. Deze Betsy’ s scharrelkip wordt antibiotica vrij afgeleverd! De kippen zijn te bewonderen via een vrij toegankelijke zichtstal.

"Benieuwd? U bent van harte welkom in onze wijn(proef)winkel met scharrelkip en terras die op woensdag en zaterdag geopend is van 10:00 -16:00 uur. Vanaf 1 april zijn er ruimere openingstijden zie website."

Deze top-scharrelkip kan in verschillende delen gekocht worden, in filet, zacht smaakvol dijenvlees, kippenbouten, drumsticks, kipburgers, -gehakt en hele kip.

Ook is de Betsy's kip te koop bij onder andere Buurtwinkel Breedeweg, Bauernladen Hebben Frasselt (DL), Harms hoeve Malden, Plus Visser Malden, Plus de Witt Beek- Ubbergen en Landwinkel Klein-Amerika. Zie ook www.betsyskip.nl voor meer consumenteninfo.

Familie Grutters, 06 55936500, Ketelstraat 36, Groesbeek.