Berg en Dal scheldt huur gebruikers sporthallen en zwembad kwijt

BERG EN DAL – Het is bekend dat Berg en Dal een rijk verenigingsleven heeft. Door de coronamaatregelen kunnen de verenigingen hun leden geen sport aanbieden. Het merendeel van de verenigingen maakt gebruik van sporthallen en zwembad: 38 verenigingen en negen particulieren groepen.


Voor het gebruik van sporthallen en zwembad betalen zij huur, in totaal is dat 60.920,51 euro in het vierde kwartaal van 2020. Deze huur is tijdens de lockdown gewoon doorgelopen. Een groot aantal verenigingen heeft de huur niet betaald, omdat ze geen gebruik hebben kunnen maken van sporthal of zwembad. Het Rijk heeft met ingang van 9 maart de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS) opengesteld.

De gemeenten kunnen nu bij het Rijk compensatie aanvragen voor de kwijtgescholden huur over het laatste kwartaal van 2020. Als voorwaarde stelt het Rijk dat de huren voor sporthal en zwembad voor het laatste kwartaal van 2020 schriftelijk zijn kwijtgescholden. Echter de verenigingen die gebruik willen maken van deze regeling dienen wel ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.