(foto: Sanne Koch)
(foto: Sanne Koch) Foto: Sanne Koch

Buren vervangen burgemeester

en wethouders bij 60-jarig huwelijk

GROESBEEK – Op 25 februari jongstleden was het echtpaar Joop en Alie Winkel aan de Pieter de Hooghweg in Groesbeek hun diamanten huwelijksfeest. Zoals gebruikelijk in de gemeente Berg en Dal komt dan de burgemeester het diamanten echtpaar persoonlijk feliciteren samen met ene prachtig bloemstuk en een ingelijste huwelijksacte van 60 jaar geleden.


Helaas kreeg het echtpaar bericht dat burgemeester Slinkman in verband met alle coronaperikelen niet zou komen. Geen burgemeester dan geen foto in Hét Gemeente Nieuws, aldus Alie Winkel. Daar dachten de buren heel anders over. Gelukkig hadden ‘interim'-burgemeester Slankman in gezelschap van ‘interim'-wethouder Sleuren wel tijd en ruimte gevonden om uiteraard op 1,5 meter, het diamantenpaar te feliciteren en een bloem te overhandigen namens de gemeente.

Het echtpaar Winkel was zeer verrast en verguld. Hierna werd het echtpaar op feestelijke wijze door de buurt op straat toegezongen. Een feest kon nog niet worden gevierd maar het diamanten paar heeft laten weten dat dit zeker nog zal worden ingehaald, indien het weer toegestaan is.