Landschapshal & Dierenverblijf van Helicon MBO Nijmegen. (foto: Helicon)
Landschapshal & Dierenverblijf van Helicon MBO Nijmegen. (foto: Helicon)

Helicon MBO Nijmegen en Velp bieden coronaproof rondleidingen aan op school

NIJMEGEN - Om de juiste studiekeuze te kunnen maken, is het voor veel studiekiezers belangrijk om sfeer te proeven op een school. Helicon MBO Nijmegen en Velp spelen nu in op de versoepelingen in het mbo door studiekiezers coronaproof te verwelkomen op school. Om dit veilig aan te bieden, zijn er persoonlijke rondleidingen op school. Daarnaast bieden beide scholen online proeflessen aan.


Op donderdag 25 maart opent Helicon MBO Nijmegen haar deuren, op dinsdag 23 maart Helicon MBO Velp. "Veel studiekiezers vinden het fijn om te weten waar ze terechtkomen,” vertelt Arjen Jaarsma, directeur van Helicon MBO Nijmegen en Velp. "Hoe ziet de school eruit? In wat voor lokalen krijg ik les en waar houd ik straks pauze?” Om die vragen te beantwoorden kunnen studiekiezers langskomen op de scholen. "Dit jaar is dat niet mogelijk in grote aantallen, daarom verzorgen we persoonlijke rondleidingen. Een docent laat de algemene ruimtes van de school zien en een student laat vervolgens de belangrijkste praktijkruimte(s) van de opleiding zien”, zegt Jaarsma. Bezoekers melden zich vooraf aan via opendagen.helicon.nl.

Een (praktijk)les volgen vanuit huis
Daarnaast bieden beide scholen online proeflessen aan via Teams. "Normaal gesproken bieden we meeloopdagen aan. Vanwege de coronamaatregelen is er maar beperkte ruimte in onze klaslokalen. Bij de online proeflessen kan de studiekiezer ontdekken wat je allemaal leert bij (praktijk)lessen én het is coronaproof.” Meer informatie is te vinden op helicon.nl.