Ricardo Ippel nieuwe middenvelder tekent bij De Treffers Groesbeek

GROESBEEK - De Treffers heeft overeenstemming bereikt met Ricardo Ippel. De 30-jarige middenvelder speelde het laatst bij Lommel SK op het tweede niveau van Belgiƫ.


Ricardo begon met voetballen bij Be Ready in zijn geboorteplaats Hank en maakte al vroeg de overstap naar de jeugdopleiding van Willem II. Hier stroomde hij door naar het eerste elftal, waar hij vijf jaar deel van uitmaakte. Daarnaast droeg Ricardo vier seizoenen het shirt van MVV Maastricht.
In totaal speelde Ricardo meer dan 200 wedstrijden in het betaalde voetbal en naar eigen zeggen was hij nog niet klaar op dit niveau, maar mede door de corona crisis heeft hij voor De Treffers gekozen. De vorige club van Ricardo werd overgenomen door Manchester City. Hierdoor kwamen er veel jeugdspelers over en had Ricardo zicht op minder speelminuten.


In de tweede divisie gaat Ricardo in de persoon van Tim Siekman en oud-ploeggenoot van Lommel SK tegenkomen. Naast Tim kent Ricardo ook nog andere spelers die in de tweede divisie uitkomen.
De technische commissie van De Treffers ziet een belangrijke rol weggelegd voor de oud-aanvoerder van MVV. Ricardo ziet zichzelf als een leider en iemand die een team op sleeptouw kan nemen en daarnaast de organisatie neerzet. De Treffers heeft een jong team en Ricardo wil zijn steentje bijdragen om de jongere jongens te helpen met hun voetbalontwikkeling.