Twijfels over geschiktheid

bouwlocatie Breedeweg

BREEDEWEG - Jansen Bouwontwikkeling (JB) heeft aangekondigd ruim 30 woningen te gaan bouwen in Breedeweg. Een groep omwonenden heeft echter twijfels over de geschiktheid van de gekozen locatie.


Afwatering van deze locatie is namelijk moeilijk; deze ligt laag. In het verleden is er vanwege wateroverlast al een wal geplaatst tussen woningen aan de Bredeweg en het betreffende stuk land. JB moet in het voorstel bestemmingswijziging aan kunnen tonen dat de nieuwbouwwijk zijn eigen water kan opvangen en afvoeren. Omwonenden zijn bezorgd dat afwatering van de nieuwe wijk een risico gaat vormen voor de bestaande huizen.
De geplande bouwlocatie, waarvan JB eigenaar is, zou naar het idee van de omwonenden in het grote Waterplan Breedeweg beter als retentiebekken bestemd kunnen worden. De gemeente heeft echter in de structuurvisienota (2013) vastgelegd dat er vanaf 2020 door JB gebouwd zou mogen worden op deze locatie.
In het licht van het veranderende klimaat en de daarbij behorende waterproblemen in Breedeweg willen de omwonenden dat deze overeenkomst heroverwogen wordt. Naast mogelijke wateroverlast komt de wijk volgens omwonenden te dicht bij de velden van de Groesbeekse Boys. JB moet kunnen aantonen dat nieuwe bewoners zonder geluids- en lichtoverlast hun huis kunnen bewonen.

"Verder is de geplande plek voor de in- en uitrit op de drukke provinciale weg verre van ideaal. Tot slot zijn er zorgen over een eventuele overschrijding van de stikstofnormen (Natura 2000). Het natuurgebied de Bruuk is kwetsbaar en vlakbij. Kortom: nieuwe woningen bouwen in Breedeweg is een prima idee, maar niet in deze badkuip!?


Mieke Labots