(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Gemeente akkoord met herontwikkeling voormalige tandartspraktijk Millingen

MILLINGEN – Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal is in principe akkoord met de herontwikkeling Sint-Antoniusplein 3 ten aanzien van een wijziging van het bestemmingsplan van bestemming Maatschappelijk naar bestemming wonen.


Wel neemt het college een negatief standpunt in ten aanzien van de voorgestelde vrijstaande woning aangezien de woning niet kan worden ontsloten op de openbare weg ( enkel via het fietspad ). Dit zou tot een danige verdichting leiden dat dit ruimtelijk niet wenselijk is. De eigenaren van het pand hebben een principe verzoek ingediend en vragen het college medewerking te verlenen aan: a. Transformatie van de bestaande bebouwing naar 7 zelfstandige wooneenheden; b. Realiseren van een aanbouw met 8 zelfstandige studio’s; c. Realiseren van een vrijstaande woning aan het Gengske.


Het college is van mening dat het realiseren van een vrijstaande woning aan het Gengske niet wenselijk is vanwege de ontsluiting zoals eerder vermeld. Ook is het college van mening dat het kunstwerk aan de gevel (gemeentelijk monument) beeldbepalend is van deze gevel die gehandhaafd moet blijven.
De initiatiefnemer is inmiddels op de hoogte gebracht van het standpunt van het college. Hij kan zijn plannen in overleg verder gaan uitwerken binnen de gestelde randvoorwaarden. Als het plan definitief is, zal het college het plan opnieuw beoordelen. Keurt het college het plan goed dan kan de initiatiefnemer de ruimtelijke procedure gaan voorbereiden.