(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Ambulances kunnen beter

op mountainbikepark komen

MOOK – Ambulances kunnen vanaf deze week weer beter op het mountainbikepark komen aan de Groesbeekseweg in Mook. Zaterdagmiddag 20 maart was er een mountainbiker over de kop geslagen waarbij hulp van ambulances noodzakelijk was om het slachtoffer te helpen.


Alleen kwamen zowel ambulances als politie voor een gesloten poort te staan en moesten lopend naar boven lopen om bij het slachtoffer te kunnen komen. Gelukkig was de komst van een traumahelikopter de uitkomst. Die kon vlak bij het slachtoffer landen. Volgens buurtbewoners is de ambulance de afgelopen twee maanden al zeker drie maal in actie moeten komen om eerste hulp te verlenen aan gevallen mountainbikers.

Het mountainbikepark met twee spectaculaire afdalingen was alleen via een fietspoortje aan de Groesbeekseweg te bereiken. Het hek wordt nu sinds kort ontdaan van een eigen slot en wordt er een kettingslot op het hek geplaatst, dat door de hulpdiensten doorgeknipt kan worden om bij de slachtoffers te kunnen komen. De veiligheidsregio is hiervan op de hoogte gesteld en is er mee akkoord gegaan.