Mountainbikepark Mook geopend

MOOK - Het Mookse mountainbikepark op de voormalige vuilnisstort van Mook is zaterdag 27 maart officieel geopend. Het weer was echter van dien aard dat maar weinig fietsers de opening hebben meegemaakt.


Overigens het mountainbikepark is al enige tijd open, maar dat mocht de pret niet drukken. De opening van het prachtige mountainbikepark is in verband met de coronamaatregelen geen feestelijke happening geworden. Dat zal later ingehaald worden, aldus een van de organisatoren.

Vrijwilligers zijn momenteel druk bezig met het plaatsen van hekwerkjes langs de route op het mountainbikepark te plaatsen. Fietsers willen zo nu en dan nog wel eens kris kras over het terrein rijden, maar het is de bedoeling dat ze de aangegeven route aanhouden, vandaar dat er hekwerkjes geplaatst worden. Vrijwilligers willen ook bankjes op het mountainbikepark plaatsen voor de verschillende soorten recreanten die het park aandoen zoals fietsers en wandelaars. De wandelaars kunnen dan op de bankjes genieten van de verrichtingen van de mountainbekers.