Afbeelding
Foto:

Peutergroep De Zilverberg

ziet Abraham/Sarah!

OVERASSELT - Al vele jaren is de peutergroep in Overasselt een begrip, dit jaar zelfs vijftig jaar! De peutergroep is voor kinderen van twee tot vier jaar uit de gemeente Heumen. Samen spelen, samen én van elkaar leren; kortom een fijne voorbereiding op de basisschool.


Op dinsdag 16 februari 1971 werd in Overasselt de peuterspeelzaal geopend. De initiatiefneemster, mevrouw Oda Vorstenbosch, zei destijds dat ze twee maanden daarvoor overrompeld was door het aantal peuters dat in zaal ‘De Zon’ Sint Nicolaas een handje kwam geven.
In heel korte tijd, waarin bergen werk door diverse vrijwilligers werd verzet, was de ‘Peuterette’ in Overasselt een feit. De peuterspeelzaal werd tijdelijk ondergebracht in een opgefrist lokaal van de oude kleuterschool aan de Kasteelsestraat. Er werd gestart met twee ochtenden in de week. Bij de start maakten 26 peuters en hun ouders dankbaar gebruik van die ochtenden.

Ongeveer een half jaar na de opening werd er verhuisde de peutergroep naar het voormalig houten verenigingsgebouw. Enkele jaren daarna vestigde ‘Peuterspeelzaal ‘t Botterbûske’ zich, tot op heden, in het spiksplinternieuwe Verenigingsgebouw van Overasselt, waar het nu nog zit.

Werd er tot 1997 gewerkt met leidsters op vrijwillige basis voor een kleine vergoeding, inmiddels zijn dit gediplomeerde pedagogisch medewerksters. In 2006 werd de speelzaal onderdeel van KION en is de naam gewijzigd in peutergroep De Zilverberg. Het verenigingsgebouw is al lang niet meer spiksplinternieuw, maar is nog steeds een fijne locatie met een heerlijk ruime buitenspeelruimte.

De huidige twee pedagogisch medewerksters Marian en Ans zijn inmiddels al zo lang werkzaam bij de peutergroep dat zij sommige peuters van toen als ouders van nu terugzien! Zij willen graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die voor en met hen bij de peutergroep betrokken was en is, en, net als zij, alle peuters een warm hart toedragen.

Het 50-jarig bestaan wordt door de coronamaatregelen bescheiden gevierd met een vrolijke feestweek voor de kinderen en hun ouders. Peutergroep De Zilverberg is gevestigd aan de achterzijde van het Verenigingsgebouw en geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur. Meer informatie staat op www.kion.nl.