Wereldbol met fietser en logo's. (foto: Marian Schijf)
Wereldbol met fietser en logo's. (foto: Marian Schijf) Foto: Marian Schijf

De Unieke Fietsreis is gestart!

MOOK - Op 10 april starten de eerste groepen van De Unieke Fietsreis! Heerlijk zo vaak mogelijk dertig dagen de fiets pakken en de kilometers noteren die je één keer per week aan de ploegleider doorgeeft met als doel: samen de wereld rondfietsen en het liefst zo vaak mogelijk!


Alleen, met of zonder partner, vriend of vriendin of sportmaatje van huis uit en coronaproef. Gezond en goed voor het lichaam en geest. Er worden overal groepjes gemaakt. In veel sportgroepen van de KBO en seniorensportverenigingen gaan ze met elkaar de uitdaging aan. Zo kom je weer met elkaar in contact. Zelf de duofietsen uit de omgeving doen een poging om samen een ploeg te vormen. "En we worden gesteund door de horeca die zorgt voor een herkenningsteken tussen de spaken en sponsoring per consumptie. Niet alleen de kilometers maar ook het goede doel 'de dikke bandenrolstoel' wordt dé uitdaging. Van de vrijwillige bijdrage van de leden, het inschrijfgeld van de andere fietsers en sponsoring per consumptie maken we samen een start voor dit mooie vervoersmiddel waarmee mensen met een lichamelijke beperking ook het bos in kunnen. Doe jij ook mee? Kijk om mee te doen op een van de sites van de seniorensportverenigingen: www.beweegcollectiefmookenmiddelaar.nl."

(www.kwiekactieveleefstijl.nl; www.fitfunheumen.nl). "Schrijf je in. Wil je niet fietsen maar wel ons doel steunen, dan is dit ook mogelijk."