Afbeelding

Boert Bewust bord voor kaas-

en zuivelboerderij De Diervoort

WIJCHEN - Op zaterdag 3 april gingen de koeien van boer Theo Hopman van kaas- en zuivelboerderij De Diervoort voor het eerst dit jaar weer naar buiten. Dat is elk jaar een feestje. Dit jaar ging dit spektakel samen met de bordonthulling van het Boert Bewust bord op de boerderij van de familie Hopman.


Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer genieten van het mooie weer. De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan, zijn de dieren meestal uitgelaten. Ze rennen, springen en dansen van blijheid. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd.

Afgelopen weekend is ook het Rijk van Nijmegen Boert Bewust bord bij Theo en Ine Hopman onthuld. Boert Bewust is een initiatief om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creƫren. Bewuste boeren scoren plussen op minimaal vier van de thema's: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierwelzijn en diergezondheid. De belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is interactie met de burgers in het Rijk van Nijmegen. Dat kan op vele manieren: open dagen, educatie, social media of een boerderijwinkel. De boeren van Rijk van Nijmegen Boert Bewust zijn herkenbaar aan een bord met het logo en QR-code die direct een kijkje in en om de boerderij biedt.