(foto: Marcel Vink)
(foto: Marcel Vink) Foto: Marcel Vink

Honderdvijftig woningen erbij in Ooij?

OOIJ – Volgens insiders is het terrein van legerdump Reomie onlangs verkocht voor 5,5 miljoen euro aan de Arnhemse projectontwikkelaar Schipper Bosch. De projectontwikkelaar wil op die plaats een grote woonwijk realiseren van 100 en misschien wel 150 woningen langs de Ooijse dijk.


Het plan moet gaan helpen om de woningnood in de gemeente Berg en Dal wat vlot te trekken. Als alles mee zit kan over enkele jaren daar een nieuwe wijk verrijzen, waar naast de huizen, de natuur, historie en uiteraard het toerisme aan bod komen. De projectontwikkelaar wil met de omwonenden gaan praten of hun wensen eventueel in het plan ingepast kunnen worden.

Volgens Schipper Bosch gaat de helft van de woningen bestaan uit sociale huurwoningen, middenhuur tot 900 euro en koopwoningen onder de 250.000 euro. Het plan gaat heten ‘Ooij aan de Waal' en wordt een bijzondere combinatie van wonen, natuur en cultuurhistorie. Om verkeersdrukte op de dijk te voorkomen is de projectontwikkelaar van plan een verbinding van de nieuwe wijk naar de Hubertusweg aan te leggen.

Ook zal aan de toeristen worden gedacht. Voor hen zal een parkeerplaats aangelegd worden waar ze hun auto kunnen stallen en daar een fiets kunnen huren of de wandelschoenen aantrekken. Mogelijk zal er ook horeca verschijnen. Voor wethouder Nelson Verheul is dit een mooie kans om het Reomie-terrein mooier te maken door het bouwen van woningen die hard nodig zijn in Berg en Dal.