Groesbeekse brandweerlieden

digitaal in het zonnetje gezet

GROESBEEK – Omdat er door corona geen korpsavond kon worden georganiseerd, zijn de jubilarissen en collega’s die een diploma hebben behaald of bevorderd zijn, zijn zij via de digitale weg in het zonnetje gezet. "We hadden het graag anders gedaan, maar dat zat er niet in", aldus commandant Paul van Ooijen.


Diploma's waren er voor Oscar Ooievaar: diploma bediener redvoertuig en brandweerchauffeur licht; Jeroen Wildeman: diploma bediener redvoertuig en brandweerchauffeur zwaar en bevorderd tot
hoofdbrandwacht; Jean-Paul Peters: diploma voertuig pompbediener en bevorderd tot hoofdbrandwacht; Christina Eichelsheim-Verkerk: certificaat oefenleider; Koen van der Voort: bevorderd tot hoofdbrandwacht.


Jubilarissen
Maikel Janssen: 12,5 jarig jubileum; Giel van de Logt: 12,5 jarig jubileum, diploma bevelvoerder, bevorderd tot brandmeester en zijn mooiste cadeau is dat hij zaterdag 10 april vader is geworden van een gezonde zoon Lucas Eduard; Ronald Vink: 25-jarig jubileum; Wim Jagtenberg: 25-jarig jubileum; Eric Zigenhorn: 30-jarig jubileum; Wiljan Gerritzen: 30-jarig jubileum; Theo Klösters: 35-jarig jubileum en heeft afscheid genomen als vrijwilliger van brandweer Groesbeek.

"Voor sommigen brandweerlieden is het jubileum al enige tijd geleden maar door omstandigheden konden we niet fysiek bij elkaar komen. Burgemeester Slinkman heeft de jubilarissen digitaal toegesproken en gefeliciteerd. Het opspelden van de bijbehorende medailles is gedaan door de partners of een andere relatie van de jubilarssen. Twee weken geleden is het geheel opgenomen en is zaterdagmiddag getoond aan alle collega’s korpsleden en hun eventuele partners. Na afloop was er voor iedereen een lekkere maaltijd die eerder de middag bezorgd was", aldus commandant Paul van Ooijen.