(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Roy Kersten brengt unieke Groesbeekse puzzel met 1000 stukjes uit

GROESBEEK – De Groesbeker Roy Kersten -in het dagelijks leven bedrijfsleider van Bruna aan de Daalseweg in Nijmegen- liep al langere tijd rond met het idee om een puzzel te maken over Groesbeek. Tijdens de coronatijd vlogen de puzzels en spellen de winkel uit en dat was de druppel om zelf ook een puzzel te gaan maken over het reilen en zeilen van en in Groesbeek.


In totaal had Roy twintig items bedacht en daarvan moesten er zeker drie in de puzzel verwerkt worden zoals oud-pastoor Jan van Gestel, het tripel biertje van de verongelukte Luuk Lamers en de tekst voorop het tegeltje van Ton en Theetje Bruuns ‘Gruusbek gej blieft vur mien steitje wor ik wil zien, met unne lach en enne traon, Gruusbek blieft altied bestaon!' Maar ook de Zuidmolen, de Bessembiender, het oude spoorhuuske, de twee kerken in het centrum, Groesbeek dorp vol muziek, SOK, de zes logo’s van de Groesbeekse voetbalverenigingen, het koepeltje, het unieke uitzicht vanaf De Wolfsberg, het kunstwerk van Greet Norp langs de Mooksebaan, kunstwerk ‘Bergen en dalen, Gruusbekse riefkuukskes, siesmejenneke, Canadese begraafplaats en het Vrijheidsmuseum en niet te vergeten het gemeentewapen van Groesbeek vóór de herindeling.

Roy is er drie weken continu mee bezig geweest om alles te verzamelen en nu is hij er best trots op dat het gelukt is. Het is een echt collectors item geworden ! De puzzel is te koop voor 21,99 euro via www.vanroy2021.nl. In mei wordt de bestelde puzzel persoonlijk en gratis thuisbezorgd door Roy. Het eerste exemplaar is voor Nancy en John Lamers de ouders van de verongelukte Luuk Lamers.