(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Politiek niet eens over bouw schuur

MILLINGEN – De politiek is het niet eens of er nu wel of niet een schuur gebouwd mag worden bij de historische herenboerderij Groot Zeeland. De eigenaar van Groot Zeeland Nico de Witt wil de schuur gaan bouwen voor zijn auto’s, fietsen en de nodige tuingereedschap.


Hij mag de schuur bouwen op de terp waar de herenboerderij ook op staat. Maar omdat Mooi Zeeland een historisch en archeologisch monument is wilde hij de schuur bouwen een eindje van de terp vandaan. Dit tegen het zere been van het college van burgemeester en wethouders die de gemeenteraad adviseerde ‘nee' tegen de bouw naast het terp te bouwen omdat het in strijd is met het bestemmingsplan. Met die zienswijze is een gedeelte van de gemeenteraad het niet eens zoals Hennie Eikholt ( GVP ) het verwoordde ‘Als de schuur een eindje verder op gebouwd gaat worden dan ontzie je die kwetsbare plek'. Daarop werd het voorstel van de agenda afgevoerd voor nader overleg.

Nico de Witt op zijn beurt wijst op het onderzoek van de stichting In Arcadië, die heeft geconcludeerd dat ‘op de terp bij voorkeur geen werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd'. Op 28 april komt het voorstel tijdens een vergadering opnieuw aan de orde.