(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Presentatieboekje

reconstructie wegen in Ooij

OOIJ – Wethouder Fleuren heeft vrijdag 9 april presentatieboekjes uitgereikt aan bewoners betreffende de reconstructie van diverse wegen in Ooij.


In de straten Koningin Wilhelminastraat, Prins Hendrikstraat en Prinses Margrietstraat is het riool aan vervanging toe. De gemeente Berg en Dal wil het riool klimaatbewust gaan vernieuwen. Het huidige riool is een gemengd stelsel wat inhoudt dat het vuile water uit de woningen (van onder andere het toilet) in dezelfde buis wordt afgevoerd als het schone regenwater. Door de klimaatveranderingen komt steeds meer verdroging van de grond voor. Om die reden wordt de nieuwe riolering uitgevoerd met twee verschillende buizen. Een buis voor het vuile water en een poreuze buis voor het regenwater dat weer de bodem in kan zakken.

Voor deze werkzaamheden moet een groot deel van de straten worden opengebroken. Tegelijker tijd zal ook het straatwerk worden vernieuwd. Samen met de bewoners wordt er gekeken naar de inrichting van de straten. Via het resultaat van een enquête zijn de ideeën van de bewoners in het plan verwerkt. Zo komt er meer groen, meer parkeerplaatsen en het puin uit de plas zal worden verwijderd. In het presentatieboekje wordt per straat het ontwerp toegelicht. Naar verwachting kan eind dit jaar of begin volgend jaar met de werkzaamheden worden gestart. Volgens wethouder Sylvia Fleuren krijgt de buurt mede dankzij de inzet van de mensen van de Dorpsagenda Ooij een hele opkikker. Ook is zij verheugd dat de waterkwaliteit van de Wilhelminaplas goed is.