(foto: Oosterpoort)
(foto: Oosterpoort) Foto: Oosterpoort

Nieuwe directeur-bestuurder Oosterpoort

GROESBEEK - De 50-jarige Kees van Kampen wordt vanaf 14 juni de nieuwe directeur-bestuurder van Oosterpoort in Groesbeek. Hij volgt de huidige directeur-bestuurder Eugene Janssen op, die na iets meer dan 12,5 jaar bij Oosterpoort met pensioen gaat.


Van Kampen is momenteel directeur-bestuurder bij WoonGenoot in Nijmegen. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de volkshuisvesting. Hij startte zijn loopbaan in de volkshuisvesting in 1995 bij het huidige Vivare. Sinds 2003 bekleedde hij functies als manager en directeur-bestuurder bij verschillende woningcorporaties in de wijde omgeving. Ook zit hij sinds 2015 in de Raad van Toezicht bij Stichting Welcom, een welzijnsorganisatie in de gemeente Montferland.


Boegbeeld voor Oosterpoort

Farah Aarts, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met de benoeming van Van Kampen. “In Van Kampen zien wij een authentieke en ervaren bestuurder. Hij kan zowel boegbeeld van Oosterpoort naar buiten zijn als intern voor de organisatie en haar medewerkers staan. Verbinding en vertrouwen zijn hierbij belangrijke waarden voor hem. Deze kwaliteiten zijn nodig voor de enorme opgave van Oosterpoort de komende jaren. Denk aan de bouw van extra woningen en de verduurzaming van het bestaande vastgoed, waarbij de belangen van de huurder voorop blijven staan. Met Van Kampen is Oosterpoort klaar om de volgende stap te zetten op de ingeslagen weg.”


Een Fijn Thuis

In juni neemt Oosterpoort afscheid van de huidige directeur-bestuurder Eugene Janssen. De afgelopen jaren legde Janssen de nadruk op het realiseren van een Fijn Thuis voor alle huurders, met de focus op klanten en hun woonbehoeften. Hierbij realiseerde hij zich dat Oosterpoort niet alleen de complexe vraagstukken kon beantwoorden. Hij intensiveerde daarom de samenwerking met onder andere welzijnspartijen, zorgorganisaties en vastgoedbedrijven. Hiermee laat Janssen een gezonde woningcorporatie na aan zijn opvolger.