Geld voor jongeren in coronatijd

in gemeente Berg en Dal

BERG EN DAL – De overheid heeft 59.566 euro beschikbaar gesteld voor jongeren tot 23 jaar in coronatijd in Berg en Dal. Het college is van plan – na overleg met wethouder Irma van de Scheur – het bedrag te verspreiden over twee jaar.


Het jongerenwerk van Forte Welzijn alsmede de jeugdconsulenten hebben al verschillende plannen gemaakt om het budget voor 2021 op een goede manier voor de jongeren in te zetten.

Zo wil men met een school of beroepenmarkt de schooluitval voorkomen. Forte welzijn wil de mogelijkheden organiseren waarin jongeren kunnen praten met iemand met een beroep of studie wat zij zelf willen gaan doen. Aansluitend een sollicitatietraining zodat de jongeren goed voorbereid zijn op een eventuele stageplek of baan.


Ook ziet het jongerenwerk dat veel jongeren iets willen gaan doen met muziek. Forte wil een studio in De Maddogs maken waarin jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast wil Forte een enquête uitzetten om te kijken aan welke activiteiten de jongeren behoefte hebben. Met de uitkomsten zullen passende activiteiten worden georganiseerd.


En een stresstraining voor jonge meiden zorgt ervoor dat er een gesprek ontstaat met hen over hun mentale welzijn en wat je kunt doen om stress ( ook in deze coronatijd ) te signaleren en misschien wel op te lossen.
De gemeente heeft het toegezegde bedrag nog niet op hun rekening staan, maar men gaat er vanuit dat dit zo spoedig mogelijk zal gebeuren.