Oorlogskas van Willem van Oranje. (foto: Ronald Peters)
Oorlogskas van Willem van Oranje. (foto: Ronald Peters) Foto: Ronald Peters

Dutch Adventure Hunters op GL8 TV

REGIO - GL8 zendt vanaf vrijdag 16 april wekelijks Dutch Adventure Hunters uit. Dutch Adventure Hunters is een tv-serie van acht uitzendingen waarin metaaldetectie in de meest brede zin van het woord centraal staat en ook de Mookerheide wordt aangedaan.


De serie, een initiatief van programmamaker Walter Tiemessen, kent diverse onderdelen waaronder The Mystery of Kiste Trui.

In samenwerking met de Stichting Huys te Mook hebben Wesley d'Abo en Stephanie Dros éénmalig toestemming gekregen van de gemeente Mook-Middelaar en Natuurmonumenten om op en om de Mookerheide met hun metaaldetectors te mogen zoeken naar de verdwenen Oorlogskas van Willem van Oranje, die tijdens de 80-jarige oorlog (1568-1648), volgens de overlevering, in het moeras verdwenen is. Het verhaal wil dat Kiste Trui haar hele leven naar die kist heeft gezocht, maar niet heeft gevonden.

Ook helpen zij de Stichting 't Huys te Mook de locatie te vinden waar het legendarische Huys te Mook uit de dertiende eeuw, vernield tijdens de 80-jarige oorlog, gestaan heeft. Het is een spannend avontuur, die sensationele vondsten heeft opgeleverd.

Op GL8 TV is de serie acht weken lang te zien iedere vrijdag om 19.00 uur, zaterdag om 19.30 en 21.30 uur en op zondag om 20.30 uur. GL8 TV is te zien via Caiway kanaal 12, KPN kanaal 1322, Ziggo kanaal 36/348. Op een later tijdstip zal de serie ook te zien zijn via het YouTube kanaal van GL8.