Afbeelding
Foto:

Ga proeven, beleven en genieten bij het Wijnbouwcentrum-Colonjes

GROESBEEK - Het Wijnbouwcentrum-Colonjes wil de maatschappelijke kansen vergroten van kwetsbare mensen. Mensen van alle niveaus en achtergronden zijn welkom om een leerwerktraject te volgen.


Het Wijnbouwcentrum wil hun gasten een heuse wijnreis laten beleven in wijndorp Groesbeek. Ze vertellen het verhaal vanaf de wijngaard tot en met het bottelen van de lokale wijnen. Het gaat om meer dan een fles wijn, het gaat om liefde voor mens en natuur, om producten met een verhaal. En een verhaal, dat hebben ze! Het terras is weer open en iedereen kan weer genieten van een glas lokale wijn op het terras. En er is meer: wekelijks een rondleiding & proeverij 'Proef Groesbeek' op zaterdag en zondag van 14.30 – 16.00 uur. Elke maand is er een Culinaire wijnfietstour 'Toer mee langs de wijnboeren', in mei op zaterdag 29 en zondag 30 mei.

Wijngaard de Colonjes bestaat dit jaar twintig jaar en in dat kader zijn er ook diverse activiteiten, zoals een jubileumproeverij met wijnboerenmaaltijd in de wijngaard. Uiteraard is er in het Wijnbouwcentrum een wijnwinkel met een uitgebreid assortiment lokale en buitenlandse wijnen. Informatie via www.nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteiten.