(foto: Fleur Janssen)
(foto: Fleur Janssen)

Saar aan Huis voor gezelschap en ondersteuning

REGIO - Wilt u of uw naasten graag in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen maar is daar ondersteuning voor nodig? Dan biedt Saar aan Huis uitkomst. Deze snelgroeiende landelijke organisatie biedt aanvullende mantelzorg zodat iemand prettig en verantwoord thuis kunt blijven wonen en zelf de regie over het leven behoudt.


Ouderen kunnen vaak thuis blijven wonen dankzij de hulp van naasten. Voor mantelzorgers uit de familie- of vriendenkring kan dat te zwaar worden. Bijvoorbeeld in combinatie met een drukke baan of een gezin. Saar aan Huis kan dan voor verlichting zorgen met aanvullende mantelzorg.

Voor mantelzorgers voelt het vaak als een zwaktebod om hulp in te schakelen. Maar als je intensief voor een naaste zorgt dan moet je opletten dat je er niet zelf aan onderdoor gaat. Door de taken af en toe over te dragen kunnen mantelzorgers het langer en beter aan. Je kunt immers alleen goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Vestigingsmanager in deze regio is Anita Rossen, zij is woonachtig in Overasselt. Ze werft de aanvullende mantelzorgers, de ‘Saars’ en ‘Brammen’ en zoekt een match tussen hen en de cliënt.

De ‘Saars’ en ‘Brammen’ zijn betrouwbaar, hebben ruime levenservaring én (mantel)zorgervaring. Ze bieden gezelschap, maken een wandeling of een uitstapje. Daarnaast ondersteunen ze bij het doen van de boodschappen en bij het koken. Ook doen ze licht huishoudelijk werk en begeleiden ze mensen naar afspraken. Op vaste momenten komt een vaste ‘Saar’ of ‘Bram’ over de vloer. De inzet van Saar aan Huis is mogelijk vanaf 2 uur in de week tot 24 uur per dag. Saar aan Huis bezoekt niet alleen thuiswonende ouderen maar ook mensen die in een zorginstelling wonen. Tevens bieden zij ondersteuning aan chronisch zieke mensen, tijdens een revalidatietraject of in gezinssituaties waar bijvoorbeeld sprake is van ziekte.

Vanaf 1 januari 2021 zijn er meer mogelijkheden om Saar aan Huis vergoed te krijgen uit een aanvullend pakket van een zorgverzekering (VGZ, CZ en Zilveren Kruis). Daarnaast kan deze dienstverlening particulier bekostigd worden, het tarief is vanaf 23 euro per uur of grotendeels uit een persoonsgebonden budget (PGB).

Wilt u meer informatie?
Kijk dan eens op de website www.saaraanhuis.nl of neem contact op met Anita Rossen via telefoonnummer (024) 2001377 of email naar anita.rossen@saaraanhuis.nl. Zij denkt graag met u mee tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

(foto: Maartje Kuperus Fotografie)