(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Vlaggenactie Oranje comité Breedeweg groot succes

BREEDEWEG – Dit jaar kunnen de Koningsspelen in Breedeweg weer geen doorgang vinden tot groot verdriet van het Oranjecomité Breedeweg.


Alternatieve ideeën konden ook helaas geen doorgang vinden. Jessica Roeven van het Oranje comité: "We wilden toch iets voor de Breedeweg doen en toen kwam het idee van de vlaggenactie."
Met behulp van winkeliers aan de Breedeweg, de Wijkraad Breedeweg en de inbreng heeft het Oranjecomité actief de bewoners aan de Breedeweg, Sint-Antoniusweg en Grafwegen benaderd om een Nederlandse vlag en of een Vierdaagsevlag te kopen tegen een sterk gereduceerd tarief. Daarnaast konden de inwoners van Breedeweg ook gebruik kunnen maken van deze actie door bij de Buurtsuper en cafetaria Rikken een aanvraagformulier in te vullen. Langs de route van de Grafwegen tot aan de rotonde bij de Bosbes zijn honderd folders uitgereikt waarvan de respons was dat er ruim vijftig sets vlaggen zijn verkocht. En dan te bedenken dat er ook al veel huizen zelf een vlag hebben. Op Koningsdag, tijdens de Vierdaagse, maar ook op 4 en 5 mei zijn dagen waarop Breedeweg vanaf heden massaal gaat vlaggen. Het Oranjecomité kijkt alweer voorruit, in het najaar staat een lampionnenoptocht op het programma en dan gaat het zich weer richten op de Koningsspelen van 2022.