Huurders Vereniging Woonbelang start Werkgroep Oplevering en Onderhoud

GROESBEEK - Huurdersvereniging Woonbelang richt een Werkgroep Oplevering en Onderhoud op, omdat zij steeds meer signalen vanuit leden en huurders krijgt over onderhoudsproblemen en onduidelijkheid wat de verhuurder moet doen en wat men zelf moet oplossen.


Bij het accepteren van een 'nieuwe' huurwoning blijkt vaak dat de verwachtingen van de nieuwe huurder over hoe hun woning moet worden achtergelaten anders zijn dan het beleid van Oosterpoort. Dit komt nogal eens door onduidelijkheid van de regels die Oosterpoort hanteert. Huurders lopen dan tegen een muur aan en krijgen het gevoel dat sprake is van willekeur. Kortom het beleid van Oosterpoort inzake oplevering en onderhoud is nogal diffuus, niet altijd eenduidig en te weinig inzichtelijk voor de huurder. Dit komt mede door het ouder worden van de gemiddelde huurder met gezondheidsproblemen die zelf niet meer kan klussen.


De Werkgroep Oplevering en Onderhoud wil aanbevelingen doen naar Oosterpoort om meer duidelijkheid te krijgen over de regels bij oplevering en onderhoud. De werkgroep zoekt nog leden en huurders die tijd hebben om mee te denken en te praten om zo een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van dit probleem en zo het belang van de huurders te dienen.

De bijeenkomsten van de werkgroep worden corona-proof gehouden in dorpshuis De Slenk op De Horst in Groesbeek. Dit gebouw is speciaal aangepast om corona-proof bijeenkomsten te kunnen houden. "U kunt zich aanmelden via info@hv-woonbelang.nl of op telefoonnummer 06 28779192. Ga niet langs de zijlijn staan, maar wordt een actieve huurder in uw eigen belang en dat van alle huurders."