(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Boek ‘Oorlogsgeweld in de Ooijpolder' ten doop gehouden

OOIJ – Woensdagmiddag 5 mei werd door de Heemkindekring De Duffelt / Heimetkundeverein Die Düffel e.V. het boek ‘Oorlogsgeweld in de Ooijpolder' ten doop gehouden.


Het boek is samengesteld door Cea van Dillen-Janssen en Ton van Dillen en werd gepresenteerd in boerderij ‘De Plak’ in Ooij. In verband met corona was het helaas niet mogelijk om een openbare boekpresentatie te houden. Na een woord van welkom aan enkele genodigden door plaatsvervangend voorzitter Paul Remy, vertelde Cea van Dillen-Janssen waarom er voor de lancering van het boek is gekozen voor de stal van boerderij De Plak en hoe het boek tot stand is gekomen. Hierna werd het boek onthuld door Paul Remy samen met de samenstellers.

Ton van Dillen liet weten dat 5 mei een belangrijke datum was om het boek uit te brengen. De eerste drie exemplaren waren voor Wim Ebben voor zijn bijdrage van foto’s, Jos Bouten voor zijn verhalenbijdrage en burgemeester Slinkman. Laatstgenoemde sprak zijn waardering uit voor de samenstellers van het boek. Het boek telt liefst 240 pagina’s en is rijk geïllustreerd over de belevenissen, de hoop en wanhoop, de saamhorigheid en doorstane angst, die er was tijdens de oorlog. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar voor vijftien euro bij de heemkundekring De Duffelt, Primera Beek en Millingen, Spar Ooij en Leuth, Supplement Beek, Wijnkoperij Jos Peters Beek en in de boekhandels in de omgeving. (www.duffelt.de email; deduffelt@gmail.com)