(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto:

Asfaltfabriek bracht Wim Janssen

en Corrie Bartelomij bij elkaar

MOLENHOEK - Dankzij de asfaltfabriek Vexma zijn Wim Janssen (86) (van Manus) en Corrie Bartelomij (81) nu al 60 jaar getrouwd.


Wim van Manus woonde in het Vilje met zijn twaalf broers en zussen en ging werken bij de Mookse Asfaltfabriek Vexma. Voor zijn werk moest Wim naar Delft, waar hij in de kost moest. Hij kwam terecht bij de familie Bartelomij. Die bleken een mooie dochter (Corrie) te hebben, op wie Wim al snel zijn oog liet vallen. Na enige tijd kreeg het stel verkering en trouwde.

Wim van Manus ging met zijn Corrie in Delft wonen, waar ook hun eerste zoon Marcel geboren is. Maar Wim kon eigenlijk de omgeving van Groesbeek niet missen en greep de bedrijfswoning van Vexma in Molenhoek met beide handen aan. In Molenhoek zijn de dochters Ellen en Diana geboren. Het paar heeft in totaal vijf kleinkinderen gekregen, waar ze best trots op zijn.

Wim heeft zeven jaar gewerkt als elektriciën en tot aan zijn pensioen is hij uitvoerder bij Vexma geweest, terwijl Corrie secretaresse-werkzaamheden heeft verricht. Wim heeft jaren gevoetbald bij Achilles’29, even bij NEC en later bij de veteranen van Eendracht in Mook. De hobby’s van Wim waren biljarten, muziek en gezelligheid; hierom staat Wim bekend. Corrie houdt van knutselen en frutselen en regelt thuis alles.

Op 1 juni verhuizen Wim en Corrie naar een kleinere woning aan de Stationsstraat, eveneens in Molenhoek. 26 mei is de datum van het diamanten huwelijksfeest, dat vanwege corona niet gevierd kan worden. Dit zal echter ongetwijfeld ingehaald worden.