Foto: Peter Hendriks
Foto: Peter Hendriks Foto: Peter Hendriks

Operatie Steenbreek Breedeweg

BREEDEWEG – Maandagmiddag is bij de Buurtmarkt Breedeweg de operatie Steenbreek Breedeweg van start gegaan. De eerste 75 klanten van de Buurtmarkt kregen uit handen van wethouder Sylvia Fleuren een vlinderplant overhandigd met als doel ‘Beetje bij beetje maken we de Breedeweg groener, aldus Fleuren.


De bedoeling is dat de bewoners van De Breedeweg de stenen en trottoirtegels gedeeltelijk uit hun tuin halen en daarvoor in de plaats groen zetten. Volgens wethouder Fleuren neemt een groene ondergrond in de tuin meer water op. Daardoor raakt het riool niet overbelast bij hoosbuien. Op deze manier voorkomt men ook ondergelopen kelders en krijgt men geen natte voeten. Dit is een van de veertig maatregelen die aan de wateroverlast in Breedeweg en Beek een einde moet maken.

Sylvia Fleuren hoopt dat veel bewoners haar raad opvolgen en stenen en trottoirtegels in hun tuin verwisselen voor groen. Bij de eerste vijftien huishoudens die een foto maken van hun tuin met tegels én een foto zonder tegels met groen, worden de tegels en grind gratis opgehaald.

Kijk op de website voor de voorwaarden en meld je aan via steenbreek.breedeweg@debastei.nl. Mathieu Gremmen was namens het Waterschap Rivierenland bij de start van de operatie aanwezig. "In juni gaan we met de bewoners de maatregelen bespreken rondom de Knapheideweg om de droogte te bestrijden en de wateroverlast in de toekomst te voorkomen", aldus Gremmen.