Paaltje met oefeningen/ (foto: Marian Schijf)
Paaltje met oefeningen/ (foto: Marian Schijf) Foto: Marian Schijf

Oefen jij mee op de beweegroute?

GROESBEEK - Na de beweegkalender nu in het echt bewegen 'Op de Route voor iedereen'! De geluiden van 'wat goed om iedere dag te doen', 'hij hangt in mijn slaapkamer en ik oefen iedere dag', 'beweegcoach, mijn buurvrouw heeft een beweegkalender gekregen en ik niet, hoe kom ik daar aan'. Dit waren enkele van de vele geluiden van de afgelopen weken over de beweegkalender.


De komende zes weken staat er op maandag en vrijdag van 10.00 en 11.00 uur een docent klaar bij het restaurant ’t Groeske om iedereen eigen te maken met de route. Je mag twaalf keer meedoen waarvan twee keer gratis plus gratis koffie. Na twee keer bepaal je of je nog vaker mee wil doen en koop je een strippenkaart. Er wordt gestart op vrijdag 28 mei om 10.00 of 11.00 uur. Je mag zowel de maandag als de vrijdag meedoen. Iedereen is welkom, met of zonder loophulpmiddel. Heerlijk en gezellig bewegen met elkaar.In maart hebben alle 75-plussers in de gemeente Berg en Dal vanuit het project 'Op de Route' een beweegkalender in de bus gekregen met daarop zestien oefeningen en een schema van drie weken om thuis te oefenen.

In park Vitaal Mariëndaal en in park ‘t Groeske staan in totaal 22 palen met draaibare kubussen. Op de kubussen staan op drie kanten oefeningen en op de vierde staan loopoefeningen om naar het volgende paaltje te gaan. Het draaien alleen al lokt beweging uit. Zelfs jonge kinderen met hun ouders zien we driftig oefenen! Maar voor de doelgroep handig om daar wat uitleg voor te krijgen door een deskundige.Wil je eerst informatie bel dan Marian Schijf 06 13260571 of mail: marian@inbewegingsport.nl.