Floris Hoogendijk met enkele van zijn Lego-sets. (foto: Remco Hoogendijk)
Floris Hoogendijk met enkele van zijn Lego-sets. (foto: Remco Hoogendijk) Foto: Remco Hoogendijk

Floris (14) start Lego-verhuurbedrijfje Stapel-Gek

GROESBEEK - De veertienjarige gymnasiast Floris Hoogendijk is vanuit een verbredingstraject van zijn school, het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, zijn eigen bedrijfje gestart. Sinds het begin van dit jaar verhuurt hij de mooiste Lego-sets vanuit zijn woonplaats Groesbeek.


Lego-fans die binnen een straal van ongeveer 100 kilometer wonen, kunnen lid worden en dan voor twee of meer weken één van de inmiddels meer dan 50 Lego-sets huren, die afgehaald kunnen worden in Groesbeek. Ook is het mogelijk de sets tegen vergoeding te laten bezorgen en/of weer op te laten halen.

De website waarop de Lego-sets te huur zijn, www.stapel-gek.nl, heeft Floris zelf ontworpen en ontwikkeld. "Best een klus, maar heel leerzaam", aldus de jonge ondernemer. Inmiddels helpt het hele gezin mee om de verhuurde Lego-sets weer zo snel mogelijk gereed te maken voor een volgende verhuur. Daar gaat volgens Floris ook best nog wat werk in zitten: alles wordt opnieuw gecontroleerd en in de juiste zakjes gedaan, zodat klanten de set gemakkelijk vanuit de bouwinstructie kunnen opbouwen.

Trots vertelt hij dat Stapel-Gek goed loopt en hij al behoorlijk wat leuke klanten heeft. "Het is mooi om te zien dat zoveel mensen genieten van onze sets. Ik vind het heel leuk om de passie voor Lego te kunnen delen met anderen en met de verhuur ook een bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld."