(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Vernielingen Historisch Informatiepaneel

GROESBEEK - Vrijdag leek het erop dat het historisch informatiepaneel over de Tweede Wereldoorlog onder aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek door de harde wind uit de sponning was gewaaid. Nadere inspectie bracht aan het licht dat het paneel uit de sponning getrapt was door tot nog toe onbekende vandalen.


De in 2014 door de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden geplaatste panelen over de Tweede Wereldoorlog in en om Groesbeek staan ondanks de weersinvloeden nog allemaal fier overeind. Toen de plannen voor de panelen zijn gemaakt, wierp zich ook de vraag op of de panelen ‘hufterproof' moesten worden. De Groesbeek Airborne Vrienden zagen die noodzaak absoluut niet zitten en hebben er altijd op vertrouwd dat in een cultuur-historisch en toeristisch dorp als Groesbeek, dit niet nodig is.
Deze vernielactie beschouwt de Groesbeek Airborne Vrienden dan ook als een incident. De schade aan het informatiescherm wordt snel hersteld en het geheel weer teruggeplaatst in het frame. Binnenkort ondergaan alle panelen in het centrum van Groesbeek en daarbuiten een kleine opknapbeurt, aldus Marco Cillessen van de Groesbeek Airborne Vrienden.