Voorzitter De Treffers proost samen met brouwer Roland Boschman. (foto: Joop Verstraaten)
Voorzitter De Treffers proost samen met brouwer Roland Boschman. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Nieuwe voltreffer voor De Treffers

GROESBEEK – De brouwers Roland en Arnoud van brouwerij D’n Drul & Stollenberg in Groesbeek hebben liefst 1.500 flessen Voltreffers voor De Treffers gebrouwen. Woensdagmiddag werd de eerste Voltreffer overhandigd aan de voorzitter van De Treffers Theo Jochoms. Samen mer Roland Boschman van brouwerij D’n Drul werd het glas geheven.


Het is een lekker fris biertje, liet De Treffers voorzitter weten. Ik beveel het iedereen aan die van bier houdt, aldus Theo Jochoms. Bij de presentatie waren naast de brouwerij ook Maarten Rikken van de groep commercialisering van de kantine en initiatiefnemer Maarten Rikken en Marco Schoofs aanwezig. De Hefeweizen Voltreffer is een bier geworden dat gebrouwen is volgens de regels van het Duitse Reinheitsgebot. In april 2021 is begonnen met brouwen eerst drie weken gisten, daarna drie weken in in de lage tank en vervolgens het toevoegen van zuurstof, in totaal een brouwproces van zes weken. Het biertje is gemaakt van drie Duitse Klassieke hopsoorten: Saaz, Hallertau en Hersbrucker.


De uiteindelijke Voltreffer heeft de geuren van banaan en kruidnagel en smaakt fris en bloemig. De oplage bestaat uit 1.500 flessen. Het ontwerp van het etiket is gemaakt door Tom van Haaren (een Treffers lid in hart en nieren). Op het etiket van de Voltreffer staat een QR-code voor meer informatie over het biertje De Voltreffer. Ook is De Voltreffer vanaf heden te verkrijgen op het terras van De Treffers
De Voltreffer wordt in een setje van vier flesjes a 33 cl ( 5,2 % alcohol ) aangeboden voor 12.00 euro. Het bier is te bestellen via een inschrijfformulier dat in de kantine van De Treffers verkrijgbaar is en via de website van De Treffers. Ook is de voltreffer Weizen te nuttigen op het terras van sportpark Zuid aan het Nijerf.

(foto: Joop Verstraaten)